04 maj 2009

4 maj

Idag har jag grejat i trädgården. Jag har grävt runt mitt Syrenhortensia träd och planterat två The Fairy rosor. Jag ska lägga betong sten runt så det blir lätt att klippa gräset runt rosorna. Jag har även rensat ogräs i häcken nedanför altanen och fyllt på med lite bränd hästgödsel. Jag har vattnat också för det är verkligen torrt i rabatterna.

Har varit hos pappa och klippt ner lite pelargoner. Mamma vinterförvarade alltid mina och syrrans pelargoner så det var bara att hämta dom på våren. Nu när mamma är borta så får vi försöka göra detta själva så jag och pappa hjälptes åt idag. Tyvärr så har de kommit upp sent från sin vinterdvala i källaren så vi får se om det blir så mycket blommor i sommar.

Känner att det behöver rensas mycket runt huset både ogräs och skräp. Men jag behöver hjälp av maken och han prioriterar inte det just nu tyvärr.

I dag har plommon trädet börjat blomma så jag passade på att fota det idag. Det var inte så lätt för det blåste lite så blommorna var inte stilla men jag fick några bra och skarpa bilder. Testade också olika skärpedjup och att fota med närbilds tuben.


Imorgon ska jag och en kompis till Klässbolsväveri och Arvika vi brukar göra en tur varje vår. Det ska bli kul och mysigt att fika vid den gamla kvarnen i Klässbol och luncha på Olssonsbrygga. Kanske man hittar något roligt att shoppa också Arvika har många mysiga små butiker.

Lena