10 januari 2009

10 Januari

Idag har dottern spelat fotboll en träningscup. Jag hade med min kamera för att försöka träna och ta bilder i rörelse och under dåliga ljusförhållanden. Ja det var inte lätt kan jag säga! Det var inte lätt att få fokus och skärpa. Fösökte med Zoom objektivet men det måste jag ha stativet till så då blir man lite begränsad. Sedan provade jag med 50mm objektivet och det blev bättre men inte bra. Det här måste jag träna mer på helt klart!


Ha en skön kväll!
Lena

5 kommentarer:

Anonym sa...

Var också i en gympahall idag och skule fota sonen som spelade fotboll men det slutade med att jag fick skrota alla fotona. Träning här med alltså :-).

Kram Maria

Anonym sa...

Jag tycker du är super duktig med kameran Lena! Vet du, jag har fått låna lillebroderns ena kamera då han köpt en ny...tror jag köper denna! Det är en Nikon D70s och det känns som om den kommer duga fint för mig...fast jag skulle behöva ha en annan blixt till också, och iaf ett porträtt objektiv, gärna ett tele också...men jag kan ju starta med kameran! Min bror som är hobbyfotograf har köpt sig en Nikon D90 vilket är vad Peter vill ha...fast nu börjar Peter inse att denna är nog inte fel för oss...hahaha (han är en prylnisse!) och man måste ju inte ha det nyaste. Min bror är pedant så den snart 3 år kameran är välskött och är absolut värd 2700:- med extra batterier och minneskort och väska.

Japp, svärmor hittade lamporna!

God natt på dig!

Ellen sa...

Vet vad du pratar om. Har två idrottande barn. Man får ta hur många bilder som helst för att få något som är bra. Dottern åker teamkonståkning och sonen spelar bandy. Svåra sporter att fota. Tycker dina bilder blev helt OK. Jag har tränat i åratal men tycker fortfarande det är slumpen som avgör om bilderna blir bra.
/Ellen

Fotograferande Maria sa...

Hej! vad kul att se dina foto. Rolig ide det här med dagens foto :) Kram Maria

AnnaHanna sa...

Sportfoto är ingen lek. Träning och åter träning gör nog en hel del för kvalitén - men jag tror att dyra objektiv hjälper upp situationen också =)
Fast det har då inte jag råd med.

Jag tyckte att du fick till ett par schyssta bilder där.
//Ann